Sójové maso


Najdi na této stránce:

O B S A H
Dršťková polévka ze sójového masa
Karbanátky
Katův šleh 
Čína
Sójová šunka
Vege salám


Dršťková polévka ze sójového masa:

V horkém masoxu namočit a po 20 minutách povařit 15 minut plátky ze sójového masa. Na sádle zpěnit cibuli, zasypat hladkou moukou a usmažit jíšku. Vmíchat mletou papriku, zalít vodou nebo vývarem ( ne tím ze sójového masa!), rozvařit, ochutit česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmíchat na nudličky nakrájené vymačkané sójové plátky.
Zpět na obsah

Karbanátky:

100 g granulí povařit ve vodě se sójovou omáčkou. Scedit, vymačkat, přidat 2 vejce, osmaženou cibuli, solamyl, 2 lžíce bílého jogurtu, petrželku, majoránku, pepř, sůl, zahustit strouhankou. Tvořit karbanátky, opékat na oleji.
Zpět na obsah

Katův šleh:

Zvětšit 100 g kostek 100 g cibule, 100 g sterilovaných kapií, olej nebo ztužený tuk, 3 lžíce kečupu, 1-2 sterilované feferonky, pepř, sůl.
Marináda: 5 lžic oleje, po lžíci vinného octa, worčestru a hořčice, 2 lžíce medu, nastrouhaná cibule, 5 stroužků česneku, sůl, chilli. Kostky přelít vařící vodou, nechat nabobtnat, pak povařit 15 minut s kostkou masoxu.. Scedit, vymačkat, naložit do marinády, nechat přes noc uležet. Pak osmahnout cibuli na kolečka, přidat kostky, ostatní ingredience a zbytek marinády. Podusit, dochutit. K tomu chleba.

Zpět na obsah

Čína:

Namočené, povařené a odkapané kostky obalíme ve směsi vejce, máčeného škrobu a soli. Opražit, přidat cibuli na kroužky, česnek nadrobno, feferonky, arašídy máčené 1 den ve vodě, zalijeme 1/2 dl vývaru z hovězího masoxu, 1/2 dl bílého vína, , přidáme máčený škrob. Dochutit glutasolem, cukrem, solí a větším množstvím sójové omáčky.
Zpět na obsah

Sójová šunka:

má po předvaření stejné použití jako mleté uzené maso nebo uzeniny!! Můžeme dělat zapékané pokrmy, musaku, pomazánky,těstovinové a bramborové saláty,…
Zpět na obsah

Vege salám:

100 g sekané sójové šunky, sůl, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 3 čerstvé rohlíky, 3 vejce, asi 5 lžic mléka, 2-4 stroužky česneku, koření Vegeta, mletý kmín, mletý zázvor, mletý pepř. Šunku přelijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Scedíme a vymačkáme. Zpěnit cibuli na oleji, přidáme šunku, osmahneme. Rohlíky na kostičky, spojíme se šunkou, vejci, mlékem, česnekem a kořením. Promícháme a rozdělíme na 2 části. Do dvou mikrotenových nebo tlačenkových sáčků dáme po jedné části směsi, zavážeme nahoře i dole, aby vznikl pravidelný tvar. Takto připravené šišky ponoříme do vroucí vody a vaříme 30 minut. Chceme - li podávat ihned, vyjmeme z mikrotenu a podáváme nakrájené na plátky s bramborovou kaší. Jinak necháme vychladnout. Dobré jsou studené plátky opečené na tuku.
Zpět na obsah